NyhedsbrevKære forældre og elever

Så er vi trådt ind i efteråret. Der er blevet køligere, regnfuldt og gråt. Vi har i denne uge besøg af en 8. klasse fra Finland og tre lærere. Det er et led i vores EU Erasmus projekt, hvor vi samarbejder om udvekslingsrejser med en skole i Finland. For tre uger siden var 8.a på besøg i Lohja i Finland. Det er et kulturelt og undervisningsmæssigt samarbejde, som giver stort udbytte. Ud over det læringsmæssige giver det eleverne en oplevelse for livet. På en udvekslingsrejse er alle elever indkvarteret privat. Det er en rejse- og arbejdsform vi gerne vil bevare i fremtiden.

For to uger siden var vores 9 kl. i Krakow på lejrtur. Overskriften for det faglige var historie og samfundsfag. På lejrskolerne som vi har prioriteret, er det den sociale, dannelsesmæssige og tværfaglige der er sigtet. Begge former for rejser er et godt supplement til den daglige undervisning og skolegang. To rejse- og arbejdsformer, som vi gerne vil bevare i fremtiden.  

Med efterårets kommen er der desværre også kommet en voldsom stigning i energipriserne. Vi har ligesom resten af landet også taget initiativer til at bevidstgøre eleverne om at vi skal spare på energien. Vi har skruet ned for varmen på skolen til 19 grader. Det betyder at eleverne helst skal have lidt ekstra tøj på i skole. Gerne varme sokker og en trøje. Vi har samme fokus på elforbruget.

Vi har haft opslået en dansk- og billedkunstlærerstilling til udskolingen. Det er lykkes os at ansætte en dygtig og kompetent lærer. Hun hedder Janni Cold og kommer fra en stilling på Trællerupskolen. Håber at I alle vil tage godt imod hende.

Vi har haft 14 dage med ”alle cykler”. Der var stor tilslutning til initiativet, både fra børn og voksne. Vi håber at det vil få nogle til at ændre transport vaner fremover.

I uge 41 har vi Luxuge med temaet sociale kompetencer. En uge hvor der vi vil træne de sociale kompetencer i de mindre og store fællesskaber. Ugen slutter med skolernes motionsdag.

I Uge 42 er der efterårsferie.

Henrik Langer Carlsen

Skolen i Finland